FAQ Contact Us

Welk Camerasysteem Moet ik in Mijn Voertuig Installeren?

THE NETHERLANDS / AGILITYPR.NEWS / March 25, 2020 / Camerasystemen voor voertuigen worden tegenwoordig wijdverbreid gebruikt in vrachtwagens, bouwvoertuigen en zware machines. Ze bieden de bestuurder niet alleen meer manoeuvreerbaarheid, maar bevorderen tevens de veiligheid in het verkeer en op werkterreinen door dode hoeken te elimineren en ongelukken te voorkomen.

 

Maar beslissen welke voertuigcamera te installeren, is niet altijd makkelijk. Hier geeft Huib Slijkhuis van Brigade Electronics enkele technische inzichten in de verschillende camera’s die verkrijgbaar zijn. Ook legt hij uit hoe deze moeten worden gebruikt en of een upgrade naar een HD-formaat (High Definition) het overwegen waard is.

 

Camera’s voor zicht aan de voorkant

Aanbevolen voor: vrachtwagens en bestelwagens die op de openbare weg rijden, machines.

Vanwege de afmetingen van machines en vrachtwagens en een hoog aangebrachte zitplaats voor de bestuurder is er vaak een dode hoek aan de voorkant. Een camera voor zicht aan de voorkant elimineert deze dode hoek en helpt schade aan de voorzijde van uw voertuig te voorkomen. Bij het kiezen van een camera is het een goed idee om rekening te houden met de richtlijnen voor veiligheid en gezondheid die in uw sector van toepassing zijn, zodat daar volledig aan voldaan wordt.


ISO 5006 voor grondverzetmachines bepaalt bijvoorbeeld dat een bestuurder een persoon van ongeveer 1,5 m lang op een afstand van 1 m van de machine moet kunnen waarnemen. En richtlijn 2003/97/EG (Klasse VI) eist dat een camera voor zicht aan de voorzijde verplicht wordt gesteld voor vrachtwagens die met een snelheid van minder dan 30 km/u naar voren rijden.

 

Camera’s voor zicht aan de zijkant

Aanbevolen voor: voertuigen die op de openbare weg rijden, inclusief vrachtwagens, bussen, coaches, bouwvoertuigen en vuilniswagens.

Veel aanrijdingen vinden plaats in de dode hoek aan de niet-bestuurderszijde. De meeste fietsers komen om het leven bij lage snelheden, meestal bij kruispunten en wanneer het voertuig wegrijdt uit stilstand.

 

Camera’s voor zicht aan de achterzijde

Aanbevolen voor: alle voertuigen.

De dode hoek aan de achterzijde vormt een groot probleem, ongeacht het voertuig of de machine. Maar liefst 90% van de ongelukken bij achteruitrijden vindt plaats op terreinen en een kwart van alle fatale ongelukken op het werk wordt veroorzaakt door achteruitrijdende voertuigen. Camera’s voor achteruitrijden zijn daarom een cruciale technologie om dure botsingen te vermijden, schade te beperken en fatale ongelukken te voorkomen.

 

360-graden camera’s

Aanbevolen voor: alle voertuigen.

Intelligente camera-monitorsystemen, zoals Backeye®360 van Brigade Electronics, zijn ontwikkeld om te helpen met het manoeuvreren bij lage snelheden door de bestuurder een real-time beeld van de omgeving rondom het voertuig te geven.

 

Op de voor-, zij- en achterkant aangebrachte ultra-groothoekcamera’s registreren de gehele omgeving van het voertuig, inclusief alle dode hoeken. De beelden van deze camera’s worden gelijktijdig verwerkt en gecombineerd om in één beeld een panoramische weergave van het voertuig en de omgeving rondom te geven.

 

Camera’s met sluiter

Aanbevolen voor: landbouw- en bouwvoertuigen, machines in steengroeven en vuilniswagens.

Een camera met sluiter kan het zicht dat een camera voor achteruitrijden biedt flink verbeteren en de levensduur van de camera aanzienlijk verlengen. Wanneer voertuigen onder moeilijke omgevingsomstandigheden werken, verzamelt zich gewoonlijk stof en vuil op de lens van camera’s voor achteruitrijden. Dit blokkeert het zicht van de bestuurder en maakt de camera dus nutteloos. De sluiter beschermt de camera door de afdekking van de lens alleen te openen wanneer hij in gebruik is, zodat hij veel korter wordt blootgesteld. Dankzij ingebouwde verwarmers die ijs doen smelten, kunnen de camera’s met sluiter van Brigade worden gebruikt bij temperaturen van wel -40 graden Celsius, zodat de camera zelfs in extreme temperaturen effectief functioneert.

 

Bewakingscamera’s voor voertuigen

Gebruikt voor: het registreren van beelden binnen en buiten het voertuig.

Incidenten waarbij voertuigen betrokken zijn, zijn vaak tijdrovende problemen om op te lossen. Opgenomen beelden kunnen bedrijven op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, bijvoorbeeld in het geval van tegenstrijdige verklaringen over gebeurtenissen of om geënsceneerde ‘crash-for-cash’ aanrijdingen te bewijzen. Belangrijker nog, ze beschermen ook hun bestuurders, die na een verkeersongeval vaak strenger gecontroleerd worden. Bewakingscamera’s voor voertuigen leveren nauwkeurig en onweerlegbaar bewijs in het geval van een incident.

 

Heb ik high-definition camera’s voor mijn voertuig nodig?

Een van de nieuwste producten in de portfolio met camerasystemen voor voertuigen is de high-definition (HD) camera. Deze camera’s doen precies wat de naam al zegt: ze registreren beelden in hoge definitie, die helderder en duidelijker zijn. Dit maakt HD ideaal voor sectoren zoals de bouw en steengroeven, waar veiligheid een groot zorgpunt is.

 

Er moeten echter diverse factoren worden overwogen alvorens voor HD te kiezen. Als u bijvoorbeeld al bewakingscamera’s in uw voertuigen hebt geïnstalleerd, is dat systeem waarschijnlijk niet geschikt voor gebruik met de HD camera. Bovendien genereert het HD formaat meer gegevens, die veel meer ruimte op de harde schijf in beslag nemen of veel sneller de gegevenslimiet voor opslag in de cloud zullen bereiken.

 

In het geval van een beveiligingsincident zijn HD camera’s ideaal, ze leveren duidelijkere beelden en maken het makkelijker om personen en kentekens te identificeren en andere belangrijke informatie te verzamelen die als bewijsmateriaal gebruikt kan worden.

About Us

Brigade Electronics is een wereldwijde toonaangevende leverancier van veiligheidssystemen en -oplossingen voor commerciële voertuigen en machines.

 

De producten van Brigade zijn bedoeld om het risico van botsingen terug te dringen en kwetsbare weggebruikers te beschermen door de dode hoeken van voertuigen tot een minimum te beperken en bestuurders te helpen om veilig te manoeuvreren.

 

Brigade Electronics werd in 1976 opgericht door Chris Hanson-Abbott OBE en introduceerde het allereerste achteruitrij-alarm in Europa. Chris is sindsdien een fervent voorvechter van voertuig- en machineveiligheid, heeft baanbrekend werk verricht met nieuwe producten en nieuwe technologieën ontwikkeld en gepatenteerd.

 

De productportfolio van Brigade omvat 360° camerasystemen, camera-/monitorsystemen, White Sound® achteruitrij-alarmen, ultrasone obstakeldetectie, radar obstakeldetectie en digitale opnameapparatuur.

Contacts

Harriette Conroy

harriette.conroy@pmwcom.co.uk

PMW Communications Ltd.

Phone: +44 01403 783400 x 211